Adatvédelmi tájékoztató orvosoknak

  1. Az Alapítvány, MINT ADATKEZELŐ MEGNEVEZÉSE

Név: Goodwill Pharma az Egészségért Alapítvány

Cím: H-6724 Szeged, Cserzy Mihály u. 32.

Tel.: +36 62 443 571

Fax.: +36 62 423 872

Email cím: elnok@szentgyorgyialbertdij.hu

 

  1. 2. A KEZELT SZEMÉLYES ADATOK KÖRE

A Goodwill Pharma az Egészségért Alapítvány (a továbbiakban: „Alapítvány”), mint adatkezelő az érintettnek (azaz azoknak, akiknek adatait kezeli), az alábbiakban meghatározott személyes adatait kezeli, a jelen tájékoztatóban rögzített feltételekkel.

 

2.1. Jelölés

A www.szentgyorgyialbertorvosidij.hu weboldalon történő jelölés során a jelölőknek kötelezően meg kell adnia a következő személyes adatokat:

  • Jelölt orvos neve,
  • Szakterülete,
  • Rendelőintézet neve, ahol a jelölt orvos rendel
  • Város, ahol a jelölt orvos dolgozik,
  • Irányítószám,
  • A jelölés indoklása (orvos-páciens történet)

 

2.2. Hozzájárulás

Az adatkezelő az interneten fellelhető telefonszámon telefonos úton megkeresi a jelölt orvosokat, annak érdekében, hogy adják meg email címüket, azaz járuljanak hozzá ahhoz, hogy az Alapítvány email címüket kezelje.

Az érintettektől az Alapítvány hozzájárulást kér, hogy a telefonos úton, a fentiek szerint megadott hozzájárulást hangfelvétellel rögzíthesse.

 

2.3. Technikai adatok

A rendszer működtetése során technikailag rögzítésre kerülő adatok: az érintett számítógépének azon adatai, melyek a jelen Adatkezelési Tájékoztató szerinti hozzájárulás megadása során generálódnak és melyeket az Alapítvány rendszere a technikai folyamatok automatikus eredményeként rögzít. Az automatikusan rögzítésre kerülő adatokat a rendszer az érintett külön nyilatkozata vagy cselekménye nélkül a belépéskor, illetve kilépéskor automatikusan naplózza. Ezen adatok egyéb személyes adatokkal – törvény által kötelezővé tett esetek kivételével – össze nem kapcsolhatók. Az adatokhoz kizárólag az Alapítvány fér hozzá.

 

2.4. Sütik (cookie-k) alkalmazása

A cookie (süti) fogalma

Ahogyan a legtöbb weboldal, az Alapítvány is alkalmaz az általa üzemeltett weboldalon (1. pontban felsorolt) sütiket (cookie-kat). Az Alapítvány oldalának meglátogatásakor töltődnek le a cookie-k a látogató számítógépére vagy más böngészésre használt eszközre (táblagép, okostelefon, laptop), az így gyűjtött adatokhoz az Alapítvány az alábbiak szerint is hozzáférhet.

A sütik feladata:

– információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről

– megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek pl. online tranzakciók igénybevételekor, így nem kell újra begépelni őket

– megkönnyítik a weboldal használatát

– minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

A cookie-k különbözőek, típustól függően, néhány csak átmeneti ideig van jelen és a munkamenet (böngészés) bezárásával azonnal eltűnik, míg léteznek hosszabb ideig érvényes változatok is, melyek huzamosabb ideig a számítógépen maradnak.

Az Alapítvány weboldalán alkalmazott sütik:

  • Feltétlenül szükséges, munkamenet (session) sütik

Ezen sütik célja, hogy a látogatók maradéktalanul és zökkenőmentesen böngészhessék az Alapítvány oldalát, használhassák annak funkcióit, és az ott elérhető szolgáltatásokat. Az ilyen típusú sütik érvényességi ideje a munkamenet (böngészés) befejezéséig tart, a böngésző bezárásával a sütik e fajtája automatikusan törlődnek a számítógépről, illetve a böngészésre használt más eszközről.

  • Használatot elősegítő sütik

Az ilyen típusú sütik biztosítják, hogy a látogató az Alapítvány weboldalával kapcsolatos választásait, beállításait, használati szokásait az oldal „megjegyezze” és ne kelljen azokat minden látogatáskor újra beállítania (e-mail cím, felhasználó név). Ezek a sütik nem alkalmasak a látogató személyes beazonosítására, mivel egyéb adatot nem tárolnak. Ezen sütik a lejáratukig a látogató számítógépén vagy böngészésre használt más eszközén, annak böngészőjében maradnak, illetve amíg a látogató nem törli őket.

A látogató az „Elfogadom” gomb megnyomásával 30 napra adja hozzájárulását a sütik használatához, melynek elteltét követően a weboldal emlékeztetni fogja a sütikről és ismét hozzájárulását fogja kérni a sütik használatához.

  • Harmadik fél által elhelyezett sütik (analitika)

Az Alapítvány weboldalán alkalmazza a Google Analytics mint harmadik fél sütijeit is. A Google Analytics statisztikai célú szolgáltatás használatával az Alapítvány információkat gyűjt azzal kapcsolatban, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalakat, mint pl. hogy melyik oldalt nézték meg, a weboldal mely részére kattintottak, hány oldalt kerestek fel, milyen hosszú volt az egyes látogatások/munkamenetek ideje. Ezek az adatok sem tudják a látogatót személy szerint beazonosítani. Az adatokat a honlap fejlesztésének és a felhasználói élmény javításának céljával használjuk fel. Ezen sütik szintén lejáratukig a látogató számítógépén vagy böngészésre használt más eszközén, annak böngészőjében maradnak, illetve amíg a látogató nem törli őket. A Google Analytics szolgáltatás sütikkel kapcsolatos további tudnivalóiról kattintva tájékozódhat.

Az Alapítvány weboldalai által használt sütikkel kapcsolatos információk:

Sütik típusa és nevei Sütik lejárati ideje
Biztonsági sütik
wfvt_ 30 perc
wordfence_verifiedHuman 1 nap
Harmadik fél által elhelyezet sütik (analitika)
_utmz 70 nap
_utma 2 év
Használatot elősegítő, munkamenet (session) sütik
wordpress_ Munkamenet

 

Maximális biztonság

Az Alapítvány oldalai a sütik engedélyezésével sem jegyeznek meg semmilyen azonosítót vagy jelszót.

A sütik elfogadása

A sütik használatának elfogadása, engedélyezése nem kötelező, azonban a sütik alkalmazásának megakadályozásával vagy a sütik törlésének következtében előfordulhat, hogy a látogató nem lesz képes a honlap minden funkciójának vagy az elérhető szolgáltatásoknak teljes körű és zavartalan használatára, illetve hogy a honlap az eredetitől eltérően fog működni.

A sütik ellenőrzése és kikapcsolása

A böngészők lehetőséget adnak a süti-beállítások megváltoztatására. A legtöbb böngésző alapértelmezettként automatikusan elfogadja a sütiket, de ez megváltoztatható annak érdekében, hogy a beállítást követően megakadályozza az automatikus elfogadást. Ilyen beállítás esetén a böngésző minden alkalommal felajánlja a sütik beállításának választási lehetőségét.

A legnépszerűbb böngészők adatvédelmi beállításai az alábbi linkeken érhetők el:

 

  1. AZ ADATKEZELÉS JOGALAPJA

3.1.    A jelölés során a jelölő által megadott orvos adatok esetében

Az adatkezelésre az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (a továbbiakban: „Infotv.”) 6. § (1) bekezdés b) pontja alapján kerül sor. Az adatkezelés jogalapja az adatkezelő jogos érdeke, mely az adatkezelő által lefolytatott „érdekmérlegelési teszt” eredményeként került megállapításra.

 

„Érdekmérlegelési teszt”

  1. A jogszerű érdek jellege és forrása

Az orvosok, mint érintettek személyes adatainak kezelése feltétlenül szükséges a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjra (a továbbiakban: „díj”) történő jelöléshez, hisz a jelölő által megadott adatok alapján kerülhet az orvos jelölésre. Amennyiben az adatok nem kerülnének az Alapítvány kezelésébe, úgy nem történhetne meg a jelölés, tekintettel arra, hogy a díjat olyan személy kaphatja meg, akit pácienseik is érdemesre tartanak arra; tehát a páciensi jelölés elengedhetetlen.

Az adatkezelő érdeke, hogy a díj által népszerűsítse az Alapítványt, valamint Szent-Györgyi Albert nevének ismertségét növelje.

Az érintettnek is jogos érdeke lehet az adatkezelés, hisz a jelölő által megadott adatok alapján esélyessé válhat a díj megnyerésére.

Az érintetteknek joguk van a személyes adataik védelméhez. Ésszerű várakozásuk, hogy akaratuk ellenére ne vegyenek részt egy olyan kampányban, amelyben nem kívánnak. Ésszerű várakozásuk az is, hogy ennek érdekében adataik kezelése ellen bármikor tiltakozhassanak.

 

  1. Az érintettekre gyakorolt hatás

Az orvos adatai sok esetben nyilvánosan elérhető forrásokban is fellelhetők; így például az interneten, szakcikkekben, orvosi rendelőkben, helyi újságokban stb.

Az orvos adatai ugyan személyes adatnak minősülnek, azonban a megadott személyes adatok orvosi tevékenységükkel kapcsolatosak, tehát azon adatok kerülnek kezelésre, melyek az orvosi hivatáshoz kapcsolódnak, nem pedig az orvosok magánéletéhez.

Az adatkezelés során kizárólag az adatkezelés céljához feltétlenül szükséges adatok kerülnek kezelésre.

Az adatkezelő és az érintett közt nem áll fenn alá-fölé rendeltségi viszony.

Az adatkezelő felveszi az érintettekkel a kapcsolatot annak érdekében, hogy tájékoztassa az érintetteket arról, hogy jelölték a díjra, valamint a díjjal kapcsolatos szükséges hozzájárulások megadása érdekében elkérje email címét.

Az érintett kérésére az adatkezelő haladéktalanul törli a jelölés során megadott, kezelt adatokat.

 

  • Az érdekmérlegelési teszt eredménye

Tekintettel arra, hogy az Alapítvány, mint adatkezelő érdeke, hogy a díjra történő jelölés érdekében az érintettek adatait kezelje, valamint az érintettek feltételezhető jogos érdeke, hogy a díjra jelölhetők legyenek, és ennek érdekében az Alapítvány kezelje az orvos adatait, valamint tekintettel arra, hogy a kezelt adatok sok esetben az interneten, orvosi rendelők falán, helyi újságokban is elérhetők, az adatkezelés során a jelölt orvosok személyes adatok védelméhez fűződő joga nem szenved aránytalan korlátozást az elérhető előnyökhöz képest. Az érintett jogai azért sem sérülnek, mert az adatkezelő felveszi az érintettel a kapcsolatot, és így az érintettnek lehetősége van tiltakozni az adatkezelés ellen.

 

3.2.    A jelölés során megadott adatok nyilvánosságra hozatala esetében, és az orvos által megadott adatok (rögzített hangfelvétel, email cím) esetében

Az adatkezelés jogalapja az érintett hozzájárulása az Infotv. 5. § (1) bekezdés a) pontja alapján.

Az adatkezelő az interneten fellelhető telefonszámon telefonos úton megkeresi a jelölt orvosokat, annak érdekében, hogy adják meg email címüket, azaz járuljanak hozzá ahhoz, hogy az Alapítvány email címüket kezelje. Az érintettektől az Alapítvány hozzájárulást kér, hogy a hangfelvételt rögzíthesse. Az Alapítvány a telefonbeszélgetés során az orvosok által megadott email címre megküld egy emailt, majd az emailben szereplő linken az orvosok hozzájárulhatnak ahhoz, hogy az Alapítvány a jelölés során megadott adataikat nyilvánosságra hozza.

 

3.3.    A jogi igényérvényesítés esetében (az 5.2. pont szerinti eset)

Az adatkezelésre az Infotv. 6. § (5) bekezdése alapján kerül sor. Az adatkezelés jogalapja az adatkezelő jogos érdeke, mely az adatkezelő által lefolytatott „érdekmérlegelési teszt” eredményeként került megállapításra.

 

Érdekmérlegelési teszt”

  1. Az adatkezelő érdeke

Amennyiben a hangfelvétel rögzítéséhez az érintett hozzájárul, megadja az email címét valamint annak kezeléséhez hozzájárul, illetve az adatok nyilvánosságra hozatalához email útján hozzájárul, úgy az adatkezelés indoka az adatkezeléssel kapcsolatos esetleges jogérvényesítés bármely fél részéről. Ennek érdekében az adatkezelő az orvosok adatait (hangfelvétel, email cím, az email útján megtett hozzájáruló nyilatkozat) a jelen tájékoztatóban meghatározott időtartamban kezelheti.

Az adatkezelő érdeke, hogy amennyiben az érintettek elévülési időn belül jogi igényt kívánnak érvényesíteni, az adatkezelőnek szükséges adatok rendelkezésre álljanak.

  1. Az érintetteknek a személyes adatok védelméhez fűződő joga

A jelölt orvosoknak joguk van a személyes adataik védelméhez. Ésszerűen számolhatnak azonban azzal, hogy amennyiben a jelöléssel, valamint a díjjal kapcsolatos adatkezelést érintően az adatkezelő irányába valamilyen kifogást, panaszt vagy egyéb jogi igényt kívánnak érvényesíteni, az adatkezelőnek bizonyos adatokra szüksége lesz akár az igény teljesítéséhez, akár az azzal szembeni érdemi védekezéshez.

  • Az érdekmérlegelési teszt eredménye

A kifogás, panasz hatékony kivizsgálása vagy a jelölt orvosok részéről esetleges jogi igény érvényesítése, mint jogos érdek és az ezen alapuló adatkezelés arányosan korlátozza az érintett személyes adatok védelméhez fűződő jogát.

 

  1. AZ ADATKEZELÉS CÉLJA

4.1.    A jelölés során megadott adatok alapján kerülhet az orvos a díjra jelölésre.

4.2.    Az email cím megadásáról készült hangfelvételt abból a célból kezeli az adatkezelő, hogy az email cím megadásához történő hozzájárulás az elévülési időn belül bizonyítható legyen.

4.3.    Az email címet abból a célból kezeli az adatkezelő, hogy az orvossal tartani tudja a kapcsolatot, illetve az az adatok nyilvánosságra hozatalához történő hozzájárulás elévülési időn belül bizonyítható legyen.

4.4.    A jelölés során megadott, az orvos hozzájárulásával nyilvánosságra hozott adatokat abból a célból kezeli az adatkezelő, hogy (i) a jelölés alapján az Érintettek személyes adatai a www.szentgyorgyialbertorvosidij.hu weboldalon nyilvánosan hozzáférhetőek legyenek, hogy bárki leadhassa szavazatát a jelölt orvosra, valamint a szavazás lezárását követő egy évig bárki láthassa a jelöltek nevét a Szent Györgyi Albert Orvosi Díj ismeretségének növelése céljából, (ii) továbbá abból a célból, hogy az Érintetthez kapcsolódó orvos-páciens történetet nyilvánosságra hozza olyan kommunikációs és média platformokon, mint az országos napi és hetilapok online és nyomtatott sajtófelületén, időszaki lapok egyes lapszámaiban, országos online sajtófelületeken, Social média felületeken (Facebook), televíziós és rádiós műsorokban, a Szent Györgyi Albert Orvosi Díj ismeretségének növelése céljából.

4.5.    Az Alapítvány az Érintett által rendelkezésre bocsátott adatokat célhoz kötötten kezeli, kizárólag a fenti célok érdekében.

4.6. Az Alapítvány a megadott személyes adatokat az e pontokban írt céloktól eltérő célokra nem használja, illetve használhatja fel.

4.7. Az Alapítvány a neki megadott személyes adatokat nem ellenőrzi. A megadott adatok megfelelőségéért kizárólag az azt megadó személy felel. Bármely érintett e-mail címének megadásakor egyben felelősséget vállal azért, hogy a megadott e-mail címről kizárólag ő vesz igénybe szolgáltatást. E felelősségvállalásra tekintettel egy megadott e-mail címen történt belépésekkel összefüggő mindennemű felelősség kizárólag azt az érintettet terheli, aki az email címet regisztrálta.

 

  1. AZ ADATKEZELÉS IDŐTARTAMA

5.1. Amennyiben az érintett a jelölés során megadott adatai nyilvánosságra hozatalához hozzájárult, úgy az adatkezelő az érintett jelölés során megadott adatait a szavazás lezárultát követő 1 évig kezeli és teszi közzé a www.szentgyorgyialbertorvosidij.hu weboldalon és Facebook oldalán, valamint ezen időtartamon belül jogosult átadni az Adatvédelmi Tájékoztató 4.4 bekezdésben megjelölt kommunikációs és médiaszolgáltatók részére.

Amennyiben az érintett a jelölés során megadott adatai nyilvánosságra hozatalához nem járult hozzá, vagy az érintettel való kapcsolatfelvétel meghiúsult, úgy az adatkezelő a jelölés megtörténtét követő 10 (tíz) napon belül az érintett adatait törli.

5.2. Az adatkezelő az email cím kezeléséhez való hozzájárulást tartalmazó hangfelvételt, valamint az email címet azok megadásától számított 5 évig kezeli az Infotv. 6. § (5) bekezdése alapján.

 

  1. AZ ADATOKAT MEGISMERŐ SZEMÉLYEK KÖRE, ADATTOVÁBBÍTÁS, ADATFELDOLGOZÁS

6.1. Az email cím megadásához hozzájáruló hangfelvételt, valamint az email címet az Alapítványban az alábbi munkaköröket betöltő személyek jogosultak kezelni:

Patakfalvi Zoltán kuratóriumi elnök

Balogh-Tanács Hajnalka önkéntes adminisztrátor

 

Az adatkezelésre jogosult személyek azonban azokat kizárólag a jelen Adatvédelmi Tájékoztatóban rögzített adatkezelési célok érdekében kezelhetik, és jogosulatlan személynek az adatokhoz semmilyen hozzáférést nem engedhetnek.

 

6.2. A jelölés során megadott adatokat az az Alapítványban a 6.1. pontban felsorolt munkakört betöltő személyek kezelik, azonban amennyiben az adatok nyilvánosságra hozatalához az érintett hozzájárult, úgy a nyilvánosságra hozatal által az adatok bárki számára hozzáférhetővé válnak.

6.3. A jelen tájékoztató szerinti adatkezelési célok megvalósítása körében az Alapítvány a következő adatfeldolgozókat veszi igénybe.

Adatfeldolgozók megnevezése a jelölés során megadott adatok tekintetében:

Cégnév Elérhetőség Tevékenység
Goodwill Pharma Kft. 6724 Szeged, Cserzy M. u. 32.

Tel.: +36 62 443 571

Fax.: +36 62 423 872

Email: info@goodwillpharma.com

 

Weboldal tárhely szolgáltatója, így a személyes adatok tárolása, adatrögzítés, levelezőrendszer üzemeltetője,
Brand Band Marketingkommunikációs Tanácsadó Kft. 2013 Pomáz, Ősz utca 26.

Cégjegyzékszám: 13-09-179465

Tel.: +36-20-919-1513

Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj teljeskörű kommunikációja, az érintettekhez kapcsolódó orvos-páciens történetek feldolgozása, kapcsolat felvétel az érintettekkel

 

Adatfeldolgozók megnevezése a rögzített hangfelvétel, és az email cím tekintetében:

 

Cégnév Elérhetőség Tevékenység
Goodwill Pharma Kft. 6724 Szeged, Cserzy M. u. 32.

Tel.: +36 62 443 571

Fax.: +36 62 423 872

Email: info@goodwillpharma.com

 

Weboldal tárhely szolgáltatója, adatrögzítés, levelezőrendszer üzemeltetője

 

6.4. Az Alapítvány az érintettek személyes adatait a mindenkor hatályos jogszabályoknak megfelelően kezeli.

 

  1. ÉRINTETT JOGAI ÉS JOGÉRVÉNYESÍTÉSI LEHETŐSÉGEK
  • Tájékoztatás:

7.1. Az érintett bármikor jogosult tájékoztatást kérni az Alapítvány által kezelt, rá vonatkozó személyes adatokról.

7.2. Az Alapítvány az érintett kérésére tájékoztatást ad a rá vonatkozó, általa kezelt adatokról, az általa vagy rendelkezése szerint megbízott adatfeldolgozó által feldolgozott adatairól, azok forrásáról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, továbbá az adatfeldolgozó nevéről, címéről és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről, az adatvédelmi incidens körülményeiről, hatásairól és az elhárítására megtett intézkedésekről, továbbá – az érintett személyes adatainak továbbítása esetén – az adattovábbítás jogalapjáról és címzettjéről. Az Alapítvány a kérelem benyújtásától számított legrövidebb idő alatt, legfeljebb azonban 25 napon belül adja meg közérthető formában, írásban a kért tájékoztatást. A tájékoztatás ingyenes, ha a tájékoztatást kérő a folyó évben azonos adatkörre vonatkozóan tájékoztatási kérelmet az adatkezelőhöz még nem nyújtott be.

A tájékoztatást az adatkezelő csak az Infotv-ben meghatározott esetekben tagadhatja meg.

A tájékoztatás megtagadása esetén az adatkezelő írásban közli az Érintettel, hogy a felvilágosítás megtagadására az Infotv. mely rendelkezése alapján került sor. A felvilágosítás megtagadása esetén az Érintett bírósági jogorvoslattal élhet, továbbá a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (a továbbiakban: NAIH) fordulhat.

A NAIH elérhetőségei, 1125 Budapest Szilágyi Erzsébet fasor 22/C. Tel: +36 1 391 1400 email: ugyfelszolgalat@naih.hu

Jogos érdeken alapuló adatkezelés esetén a törlés csak akkor kérhető, ha az adatkezelő a tiltakozást megalapozottnak tartja.

Az érintett adatainak nyilvánosságra hozatala önkéntes hozzájárulásukon alapul, ezért bármikor kérhetik a nyilvánosságra hozott adatok törlését.

7.3. Az Alapítvány – ha belső adatvédelmi felelőssel rendelkezik, a belső adatvédelmi felelős útján – az adatvédelmi incidenssel kapcsolatos intézkedések ellenőrzése, valamint az érintett tájékoztatása céljából nyilvántartást vezet, amely tartalmazza az érintett személyes adatok körét, az adatvédelmi incidenssel érintettek körét és számát, az adatvédelmi incidens időpontját, körülményeit, hatásait és az elhárítására megtett intézkedéseket, valamint az adatkezelést előíró jogszabályban meghatározott egyéb adatokat.

7.4. Az érintett a jogait az alábbi elérhetőségeken gyakorolhatja:

 

Levelezési cím: H-6724 Szeged, Cserzy Mihály u. 32.

Tel.: +36 62 443 571

Fax.: +36 62 423 872

Email cím: elnök@szentgyorgyialbertdij.hu

 

7.5. Az érintett bármely, az adatkezeléssel kapcsolatos kérdéssel, illetve észrevétellel az Alapítvány munkatársához fordulhat a 8.4. pontban elérhetőségeken keresztül.

  • Helyesbítés, zárolás, törlés, megjelölés

7.7. Ha a személyes adat a valóságnak nem felel meg, és a valóságnak megfelelő személyes adat az Alapítvány rendelkezésére áll, a személyes adatot az Alapítvány helyesbíti.

7.8. A személyes adatot törölni kell, ha

  1. a) kezelése jogellenes;
  2. b) az érintett – azt megalapozott tiltakozás alapján – kéri;
  3. c) az hiányos vagy téves – és ez az állapot jogszerűen nem orvosolható -, feltéve, hogy a törlést törvény nem zárja ki;
  4. d) az adatkezelés célja megszűnt, vagy az adatok tárolásának törvényben meghatározott határideje lejárt;
  5. e) azt a bíróság vagy a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elrendelte.

7.9. Az érintett kérheti továbbá adatainak zárolását. Az Alapítvány zárolja a személyes adatot, ha az Érintett ezt kéri, vagy ha a rendelkezésére álló információk alapján feltételezhető, hogy a törlés sértené az Érintett jogos érdekeit. Az így zárolt személyes adat kizárólag addig kezelhető, ameddig fennáll az adatkezelési cél, amely a személyes adat törlését kizárta.

7.10. Az Alapítvány megjelöli az általa kezelt személyes adatot, ha az érintett vitatja annak helyességét vagy pontosságát, de a vitatott személyes adat helytelensége vagy pontatlansága nem állapítható meg egyértelműen.

7.11. A helyesbítésről, a zárolásról, a megjelölésről és a törlésről az Érintettet, továbbá mindazokat értesíteni kell, akiknek korábban az adatot adatkezelés céljára továbbították. Az értesítés mellőzhető, ha ez az adatkezelés céljára való tekintettel az érintett jogos érdekét nem sérti.

7.12. Ha az Alapítvány az érintett helyesbítés, zárolás vagy törlés iránti kérelmét nem teljesíti, a kérelem kézhezvételét követő 25 napon belül írásban vagy az érintett hozzájárulásával elektronikus úton közli a helyesbítés, zárolás vagy törlés iránti kérelem elutasításának ténybeli és jogi indokait. , és tájékoztatja az érintettet a bírósági jogorvoslat, továbbá a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz fordulás lehetőségéről. Az érintett hozzájárul ahhoz, hogy az Alapítvány e közlését és tájékoztatását elektronikus úton adja meg.

7.13. A helyesbítés, törlés vagy zárolás iránti kérelem elutasítása esetén az Érintett az Infotv., valamint a Polgári Törvénykönyv (2013. évi V. törvény) alapján

  • Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c.; www.naih.hu) fordulhat vagy
  • Bíróság előtt érvényesítheti jogait.

 

7.14. Amennyiben az érintett az Alapítvány részére harmadik fél adatait adta meg, vagy a Weboldal használata során bármilyen csalást vagy visszaélést követett el, vagy kárt okozott, az Alapítvány jogosult az érintettel szembeni jogai érvényesítésére, ideértve a kártérítés követelését is. Az Alapítvány ilyen esetben minden tőle telhető segítséget megad az eljáró hatóságoknak a jogsértő személy személyazonosságának megállapítása céljából.

  • Tiltakozás a személyes adat kezelése ellen

 

7.15. Az érintett tiltakozhat személyes adatának kezelése ellen,

  1. a) ha a személyes adatok kezelése vagy továbbítása kizárólag az Alapítványra vonatkozó jogi kötelezettség teljesítéséhez vagy az Alapítvány, adatátvevő vagy harmadik személy jogos érdekének érvényesítéséhez szükséges, kivéve kötelező adatkezelés esetén;
  2. b) ha a személyes adat felhasználása vagy továbbítása közvetlen üzletszerzés, közvélemény-kutatás vagy tudományos kutatás céljára történik; valamint
  3. c) törvényben meghatározott egyéb esetben.

 

7.16. Az Alapítvány a tiltakozást a kérelem benyújtásától számított legrövidebb időn belül, de legfeljebb 15 napon belül megvizsgálja, annak megalapozottsága kérdésében döntést hoz, és döntéséről az érintettet írásban tájékoztatja.

7.17. Ha az Alapítvány az érintett tiltakozásának megalapozottságát megállapítja, az adatkezelést – beleértve a további adatfelvételt és adattovábbítást is – megszünteti, és az adatokat zárolja, valamint a tiltakozásról, továbbá az annak alapján tett intézkedésekről értesíti mindazokat, akik részére a tiltakozással érintett személyes adatot korábban továbbította, és akik kötelesek intézkedni a tiltakozási jog érvényesítése érdekében.

7.18. Ha az érintett az Alapítványnak a döntésével nem ért egyet, illetve ha az Alapítvány a fenti határidőt elmulasztja, az Érintett – a döntés közlésétől, illetve a határidő utolsó napjától számított 30 napon belül – bírósághoz fordulhat.

  • Bírósági jogérvényesítés

7.19. Az érintett a jogainak megsértése esetén az Alapítvány ellen bírósághoz fordulhat. A bíróság az ügyben soron kívül jár el. Azt, hogy az adatkezelés a jogszabályban foglaltaknak megfelel, az Alapítvány köteles bizonyítani. A per elbírálása a törvényszék hatáskörébe tartozik. A per – az érintett választása szerint – az érintett lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti törvényszék előtt is megindítható. Ha a bíróság a kérelemnek helyt ad, az Alapítvány t a tájékoztatás megadására, az adat helyesbítésére, zárolására, törlésére, az automatizált adatfeldolgozással hozott döntés megsemmisítésére, az érintett tiltakozási jogának figyelembevételére kötelezi.

  • Kártérítés és sérelemdíj

7.20. Ha az Alapítvány az érintett adatainak jogellenes kezelésével vagy az adatbiztonság követelményeinek megszegésével másnak kárt okoz, köteles azt megtéríteni; ha pedig az érintett személyiségi jogát megsérti, az érintett az Alapítványtól sérelemdíjat követelhet.

7.21. Az érintettel szemben az Alapítvány felel az adatfeldolgozó által okozott kárért és az Alapítvány köteles megfizetni az érintettnek az adatfeldolgozó által okozott személyiségi jogsértés esetén járó sérelemdíjat is.

7.22. Az Alapítvány mentesül az okozott kárért való felelősség és a sérelemdíj megfizetésének kötelezettsége alól, ha bizonyítja, hogy a kárt vagy az érintett személyiségi jogának sérelmét az adatkezelés körén kívül eső elháríthatatlan ok idézte elő. Nem kell megtéríteni a kárt és nem követelhető a sérelemdíj annyiban, amennyiben a kár a károsult vagy a személyiségi jog megsértésével okozott jogsérelem az érintett szándékos vagy súlyosan gondatlan magatartásából származott.

 

  1. ADATBIZTONSÁGI INTÉZKEDÉSEK

Az adatkezelő az adatkezelési műveleteket úgy tervezi meg és hajtja végre, hogy az Infotv. és az adatkezelésre vonatkozó más szabályok alkalmazása során biztosítsa az Érintettek magánszférájának védelmét.

Az adatkezelő és az adatfeldolgozó gondoskodnak az adatok kockázattal arányos biztonságáról, továbbá megteszik azokat a technikai és szervezési intézkedéseket és kialakítják azokat az eljárási szabályokat, amelyek az Infotv., valamint az egyéb adat- és titokvédelmi szabályok érvényre juttatásához szükségesek.

Az adatkezelő az email címet, valamint az email cím kezeléséhez való hozzájárulást kockázattal arányos intézkedésekkel védi különösen a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés és sérülés, továbbá az alkalmazott technika megváltozásából fakadó hozzáférhetetlenné válás ellen. Ennek keretében az adatkezelő az adatokat jelszóval védett és/vagy titkosított adatbázisban tárolják. Az adatkezelő az adatokat a kockázattal arányos védelem keretében tűzfalakkal, antivírus programokkal, titkosító mechanizmusokkal, tartalomszűréssel és egyéb technikai- valamint folyamat-megoldásokkal védi. Az adatvédelmi incidenseket folyamatosan monitorozza.

 

  1. EGYÉB RENDELKEZÉSEK

9.1. Minden olyan esetben, ha a kezelt személyes adatokat az Alapítvány azon adatkezelési céloktól, melyekhez az érintett hozzájárulást adott, eltérő célra kívánja felhasználni, ehhez az érintett előzetes, kifejezett és önkéntes hozzájárulása szükséges.

Budapest, 2017. november 29.

Goodwill Pharma az Egészségért Alapítvány