Lezárult a jelölés

2019 február 16-val indul a szavazás a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj jelöltjeire
– Idén több mint 1200 jelölés érkezett az orvosokra –

Véget ért a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj jelölés időszaka, melynek során páciensek jelölhették orvosaikat az elismerésre. A díjat 2017-ben, hagyományteremtő szándékkal hozta létre a szegedi Goodwill Pharma az Egészségért Közhasznú Alapítvány. A tavaly szeptember óta tartó periódusban a Díjra országszerte közel 700, a gyógyítás iránt elkötelezett, példaértékű munkát végző szakembert javasoltak.

A maga nemében egyedülállónak számító Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjat minden évben olyan orvosoknak adományozzák, akiket a szakmai zsűri és a páciensek is érdemesnek tartanak a kitüntetésre.

Szent-Györgyi Albert özvegye, Marcia Szent-Györgyi a kezdetektől támogatja és figyelemmel kíséri a kezdeményezést. 2018-ban a Magyar Tudományos Akadémia székházában lévő Akadémia Klub Kodály-termében tartott ünnepélyes díjátadóra is ellátogatott. Marcia hangsúlyozta, hogy az Orvosi Díjat hiánypótló köszönetnyilvánítási lehetőségnek tartja.

A kitüntetést idén is 9 olyan szakember kaphatja majd meg, akik elhivatottságukkal valamint szakmai tudásukkal példát mutatnak a mindennapokban. Az alapítvány 2018. szeptember 16 – 2019. január 16. között elektronikus, valamint postai úton várta a jelöléseket, valamint az orvos-beteg kapcsolatról szóló személyes történeteket.

Az orvosi díj népszerűségét mutatja az is, hogy az idei évben a jelölési szakasz zárásához közeledve egyszerre hatalmas mennyiségű jelölés érkezett. Az adatok feldolgozása miatt a szavazási időszak a tervezettnél később, február 16-án kezdődhet meg.

Szavazni tehát 2019. február 16. és március 16. között lehet a jelöltekre. A díjra, a jelöltek közül a nagyközönség választja majd ki az idei év 7 közönségdíjasát. Az alapítvány ezen felül 2 különdíjat is átnyújt, amelyekről háromfős szakmai zsűri dönt majd. A díjat 2019. április 11-én, a Magyar Tudományos Akadémia székházában lévő Akadémia Klub Kodály-termében adják át.

A Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjról, a jelölés és a szavazás menetéről bővebben a www.szentgyorgyialbertorvosidij.hu weboldalon tájékozódhat.