Filmőrültek figyelem!

Minden, amit Szent-Györgyi Albertről tudni kell

 

Kreativitás és hitelesség

A Goodwill Pharma az Egészségért Közhasznú Alapítvány média pályázatot hirdet Gaudeamus Igitur címmel. A felhívás célja, hogy méltó módon tisztelegjünk az egyik leghíresebb magyar, Szent-Györgyi Albert munkássága előtt.

Pályázni kizárólag olyan önálló készítésű, maximum tízperces kisfilmmel lehet, amely hitelesen mutatja be Szent-Györgyi Albertet, a Nobel-díjat és a C-vitamint. Az elkészült mű lehet animációs, élőszereplős, tudományos, vicces, énekes, sztorizós. Fő a kreativitás! A pályamunkákat május 25-e és augusztus 20-a között lehet leadni. A szakmai zsűri által kiválasztott legjobb munkák alkotói között egymillió forintot osztanak szét.

 

Méltó ünnep

A díjátadóval egybekötött eredményhirdetésre szeptember 16-án, a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj átadóünnepségén kerül sor Szegeden. Az ünnepség során a győztes kisfilmet le is vetítik majd, ezzel emelve az ünnepség fényét.

2017-ben volt nyolcvan éve, hogy Szent-Györgyi Albert kutatásainak elismeréseként átvehette az orvosi és fiziológiai Nobel-díjat. Az évforduló alkalmából a Goodwill Pharma az Egészségért Közhasznú Alapítvány hagyományteremtő szándékkal létrehozta a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjat, amelyet minden évben munkájuk elismeréseként olyan orvosoknak szeretne adományozni, akiket a szakmai zsűri és a páciensek is érdemesnek tartanak arra.

„Ezt a díjátadó ünnepséget a Goodwill Pharma az Egészségért Közhasznú Alapítványnál dolgozó emberek kreativitása, nagylelkűsége és szakmai hozzáértése tette lehetővé. Csodálatom fejezem ki eme gyönyörű megemlékezésért néhai férjemről, Szent-Györgyi Albert Professzorról.” (Marcia Szent-Györgyi)

 

Pályázni a www.szentgyorgyialbertorvosidij.hu/palyazati-felhivas weboldalon lehet.